top of page
Preparing-for-Marriage-2.jpg

PRIPRAVA NA
ZAKON

V okviru skupnosti Emanuel vsako leto izvajamo pripravo na zakon. Pogovarjamo se o svobodi v zakonu, dobri komunikaciji, skupni molitvi, telesni podaritvi in moči zakramenta svetega zakona. Skupaj slavimo Boga in se bogatimo pri delitvi vtisov. Vabljeni ste vsi pari, ki razmišljate o skupni poti, si želite podariti zakrament svetega zakona in se za to dobro pripraviti.

Srečanja bodo:

Začnemo v nedeljo 19. januarja 2024

1. srečanje: 19. januar 2024

2. srečanje: 2. februar 2024

3. srečanje: 16. februar 2024

4. srečanje: 1. marec 2024

5. srečanje: 15. marec 2024

6. srečanje:  22. marec 2024

7. srečanje: 5. april 2024

8. srečanje:  19. april  2024od 19. do 20. ure.

V župnišču župnije Ljubljana Sveti Križ

Predzakonci

VTISI UDELEŽENCEV PRIPRAVE

Čar preprostega življenja 

Izkustvene poletne/zimske družinske počitnice v Veržeju in Duhovni vikendi.

Dragoceni trenutki, ki so nam podarjeni ob srečanju z različnimi družinami, so dobra spodbuda, da tudi v vsakdanjiku odkrivamo, kako ohranjati bližino in preprostost. Dobrodošli pari, posamezniki z otroki in najstniki.

Termine najdeš v koledarju

Snowy Trees Winter Scenery Desktop Wallp

ODDIH
ZA
DRUŽINE

počitnice v Veržeju

VTISI DRUŽIN

ROMANJE
V

PARAY-LE-MONIAL

Odkritje Paraya

Pierre je imel navdih, da bi leta 1975 srečanje različnih molitvenih skupin in skupnosti Prenove v Duhu organizirali v Paray-le-Monialu. V Paray-le-Monialu se je namreč v 17. stoletju sv. Marjeti Mariji prikazal Jezus ji pokazal svoje, s plameni obdano srce, in dejal: »Poglej to srce, ki je tako ljubilo ljudi«.(Pierre)Dejal je: »Dobro je biti ob Jezusovih nogah, a še bolje je biti pri njegovem srcu«. Ko so naslednje leto res  zbrali tam, so se zavedli, da mineva ravno tristo let od prikazovanj! 


Od tega prvega srečanja dalje se je Paray-le-Monial razvil v pomembno duhovno in romarsko središče. Pri Jezusovem srcu, v češčenju svete evharistije se ljudje spreobračajo, Cerkev pa črpa novih moči za oznanjevanje evangelija.

 

Termine najdeš v koledarju

Uradna stran svetišča

Paray
bottom of page