top of page

1. Kaj je S.O.S. molitev?   Odgovor na stiske, ki jih živimo

S.O.S. molitev je molitev za ljudi v stiski. Njen namen ni pogovor, tudi ne svetovanje, temveč izročitev vaše situacije Bogu. Poslušalec na drugi strani linije moli za vas in z vami in prosi Boga za pomoč za vašo prošnjo. Bog po molitvi lahko stori vse.

 

2. Kako poteka molitev? Molitev poteka po telefonu lahko pa nam pošljete svoj namen v obrazec

Molitev poteka po telefonu, običajno nekaj minut. Sogovorniku na drugi strani linije na kratko opišite svojo skrb, stisko ali prošnjo in le-ta bo srčno molil k Bogu, da pomaga, usliši prošnjo in pokaže rešitev. Molimo tudi za namene, ki so izročeni po telefonskem sporočilu. Zaradi diskretne narave služenja klicev ne vračamo.

 

3. Kdo moli? Molijo različni prostovoljci

Molijo prostovoljci, ki zaupajo v molitev, ker so v svojem življenju izkusili,

da nas Bog usliši, ko se v stiski zatečemo k njemu.

Prostovoljci molijo v  kapeli pred Najsvetejšim (pred izpostavljeno posvečeno hostijo).

 

4. Komu je S.O.S. namenjena? Molitev za vse

Molitev je namenjena vsakomur, ki si to želi. Če klicatelj želi ostati anonimen, to spoštujemo. Namenjena je tako tistim, ki molitve ne poznajo, kot tistim, ki so je vajeni.

 

5. Ali S.O.S. molitev pomaga? Zaupamo v moč molitve

Molitev pomaga na različne načine. Ljudje med molitvijo lahko prejmejo mir, sprostitev, olajšanje, tudi tolažbo. Nekateri preko molitve dobijo novo upanje in spoznanje, da situacija ni tako tragična. Molitev dela tudi čudeže, kot so ozdravljenje bolnih, okrevanje ... Bog uslišuje prošnje: nekdo npr. dobi novo službo, se spravi z bližnjim v družini, dobi uvid, kako v življenju naprej. Mnogokrat je dar molitve moč, pogum in veselje.

 

6. Če je kdo v dvomu ...   Pokliči, Božje srce vas čaka

Kristjani verujemo  Jezusovim besedam v Svetem pismu: "Tam, kjer sta dva ali trije združeni v mojem imenu, tam sem jaz sredi med njimi ..." in tudi njegovemu povabilu: "Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vas bom poživil."

Bog je dober in dobronameren. Morda je tvoja življenjska situacija tista priložnost, ko bo Bog preko S.O.S. molitve pokazal, da ni pozabil nate.

 

Pobuda za S.O.S. molitev je prišla iz Skupnosti Emanuel kot odgovor na različne potrebe ljudi. 

"Silna je moč molitve."

bottom of page